Tenuta San Giorgio Manzoni Moscato Bizzarro

  • Italië
  • Zoet
€ 9,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze mousserende rosé is kersachtig van kleur. In neus tonen van aardbeien en rijpe abrikozen. In de smaak wederom veel rood fruit, heerlijke mousse en een zachte finale.

Jaargang:

n.v.t.

Serveersuggesties:

Lekker bij zomerfruit, cheesecake, desserts en als aperitief.

Serveertemperatuur:

6 - 8°C

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 jaar

 

Wijngaard

Druif:

Manzoni Moscato

Oppervlakte wijngaard:

3 hectare

Bodemsamenstelling:

klei

Opbrengst per ha.:

68 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. De wijngaarden en het estate liggen op 'Grave di Papadopoli', een eiland in de rivier de Piave. Door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan voedingsstoffen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken.

Streek:

De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het noordoosten van Italië.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?