Pazo Señorans Albariño

  • Spanje
  • Droog
€ 21,50

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze bijzondere witte wijn is geel van kleur. Deze Albariño heeft een aangename geur van peer, perzik en grapefruit. De smaak is opvallend vol, maar door de fijne zuren en goede mineraliteit blijft de wijn fris van karakter. De afdronk is lang en aangenaam. Een representatieve wijn van de Albariño druif.

Jaargang:

2021/2022

Serveer suggesties:

Bij gamba’s, asperges, paprikasalade, claim chowder, gebakken oesters, bij griet en als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3-4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

albariño

Oppervlakte wijngaard:

21 ha.

Bodem samenstelling:

graniet

Opbrengst per ha.:

66 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Pazo Señoráns, nu omgebouwd tot wijnmakerij, is een prachtig voorbeeld van de statige, klassieke  landhuizen in de 16e eeuw op het platteland van Galicië zijn gebouwd. De Pazo en de wijnmakerij waren oorspronkelijk eigendom van echtpaar Marisol Bueno en Javier Mareque en zijn later overgegaan in de handen van hun vier kinderen Marisol, Vicky, Javier en Santiago. Het wijnhuis is in 1989 begonnen met het produceren van wijn, in de periode daarvoor werden er echter al wel wijndruiven verbouwd op het landgoed. 

Streek:

Het wijngebied Rias Baixas ligt in Galicië, het noordwesten van Spanje. Het gebied staat onder invloed van de Atlantische Oceaan en is daardoor relatief koel en vochtig. Sinds 1988 heeft Rias Baixas de eigen DO status verworven. Dit is de bakermat van de druivensoort albariño, met 96% het meest aangeplant in dit wijnbouwgebied en die het hier dan ook erg naar de zin heeft. Voorwaarde is wel dat de druiven op ‘emparrados’ groeien, een soort pergola die in het vochtige en koele klimaat de druiven ver boven de bodem laat rijpen zonder dat schimmels en ziekten hier invloed op hebben.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?