Maison Vic Limoux rouge

  • Frankrijk
  • Droog
€ 12,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Ronde en elegante rode wijn met een fraaie combinatie van fruit, Oosterse kruiden en een toets van vanille. De smaak is rond, rijk met veel gerijpt fruit en iets van specerijen. De afdronk is lang, rijk en uiterst fraai.

Jaargang:

2019/2020

Serveer suggesties:

Te combineren met patrijs, konijn, lamskoteletten en bij rollade.

Serveer temperatuur:

16-18° C

Houdbaarheid na oogstjaar:

6-7 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

merlot, syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon en grenache

Oppervlakte wijngaard:

16 hectare

Bodem samenstelling:

Klei en grind

Opbrengst per ha.:

69 hectl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Streek:

Het wijngebied Limoux heeft in 1959 al zijn AOC status verworven. Dit kleine gebied, met slechts 1800 ha. wijngaarden, geeft door de hoge ligging op de uitlopers van de Pyreneeën wijnen met een geheel eigen karakter en wijkt af van de omliggende AOC wijnen. Vooral witte druiven staan hier aangeplant en gedijen hier uitstekend.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?