Lafage La Triple Blanc

  • Frankrijk
  • Droog
€ 12,50

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Nieuw in het assortiment deze mousserende wijn van Domaine Lafage. Deze bubbel is ingetogen in de geur met rijp geel fruit en wat getoast brood. In de mond eerst een rijke mousse gevolgd door het zachte rijpe fruit, toast, tonen van citrus en kruiden. De afdronk is lang en staat volledig in het teken van het rijpe en zwoele fruit.

Korte omschrijving:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij gamba’s, garnalenkroketten, mosselcocktail en perfect als toast-wijn.

Serveer temperatuur:

6 tot 8 graden

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 jaar

 

Wijngaard

Druif:

70% Chardonnay, 10% Sauvignon, 10% Viognier en 10% Grenache Blanc

Oppervlakte wijngaard:

14 hectare

Bodem samenstelling:

kalk

Opbrengst per ha.:

58 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Streek:

Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?