Haltinger Stiege Spätburgunder

  • Duitsland
  • Droog
€ 9,50

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Elegante Spätburgunder uit Baden. De wijn heeft een aangename en  herkenbare geur van de Pinot Noir-druif met rijpe bessen, bosvruchten en een lichte houttoon. In de smaak aangevuld met specerijen en een verfijnd karakter.

Jaargang:

2017

Serveer suggesties:

Heerlijk bij fazant, kalfsoesters, runderrollade, varkenshaas met pruimensaus en als aperitief.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

7 - 8 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

100% Spätburgunder (Pinot Noir)

Oppervlakte wijngaard:

42 hectare

Bodem samenstelling:

kiezelhoudend en klei

Opbrengst per ha.:

65 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Haltinger Winzer is een moderne coöperatie die wij leerden kennen om hun uitzonderlijk goede verhouding tussen kwaliteit en prijs. Zij bezitten 42 hectare wijngaarden in vier Lagen rond het dorp Haltingen.  Het belangrijkste druivenras is de Spätburgunder, maar daarnaast is het een echt ‘Burgunderland’ want ook de Weissburgunder en de Grauburgunder zijn goed vertegenwoordigd.

Streek:

Het wijngebied Baden is één van de warmste van Duitsland en daardoor uitstekend geschikt voor het verbouwen van m.n. Pinot / Burgunder druiven. Want regelmatig trekt een warme bries helemaal van de Middellandse Zee door Rhône vallei en de Bourgondische poort en tussen de Vogezen en de Zwitserse Jura door naar de regio Tuniberg. Deze warme wind, in combinatie met de unieke kalk bodem bedekt met een vruchtbare laag löss dat is gevonden in het Jura-gebergte, laat de wijnstokken vroeg bloeien en de druiven tot volledige rijpheid komen. Dit resulteert in wijnen met een perfecte karakter.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?