Grey Rock Hawke's Bay Pinot Noir

  • Nieuw - Zeeland
  • Droog
€ 11,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename geur van kersen, bessen en licht kruidig. De smaak is rond en zacht met zachte tannines en een verfijnde afdronk.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij zwezerik, gegrilde eendenborst, kalfsbiefstuk en belegen kazen.

Serveer temperatuur:

12-15°C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

5-6 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Pinot noir

Oppervlakte wijngaard:

77

Bodem samenstelling:

Slib over gravel en klei

Opbrengst per ha.:

46

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het wijnland Nieuw Zeeland is nog maar een jong broekie. Net als de meeste Nieuw Zeelandse wineries is ook Greyrock aan het eind van de vorige eeuw pas gesticht. Daarentegen zijn de veel oudere bedrijven uit de rest van de wereld jaloers op de Nieuw Zeelanders. Want zij zijn juist gezegend met bijna perfecte omstandigheden om unieke kwaliteitswijnen te maken. Door de gematigde temperatuur heeft het een extreem lang groei seizoen, wat de complexiteit van de wijn in de hand werkt. Elk hoekje wijngaard heeft weer een bijzondere bodem samenstelling en zorgt voor een enorme diversiteit. Maar bovenal hebben de Nieuw Zeelanders zich in korte tijd de meest moderne vinificatie technieken eigen gemaakt en zij gelden nu als topwijnmakers in de wereld.

Streek:

Hawke's Bay is het op één na grootste wijngebied van Nieuw Zeeland en het ligt op het Noordereiland. Het klimaat is mild en vooral de rode druivensoorten voelen zich hier thuis. De bodem is gevarieerd maar met vooral zand, leem en bedekt met kiezels.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?