Domaine Thomas Sancerre AC. Blanc Terres Blanches

  • Frankrijk
  • Droog
€ 20,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

De kleur is lichtgoud met groene schittering. Een frisse, geurige witte wijn met aroma's van kruisbessen en buxus. In de smaak een fraaie zuurbalans met een lange zuivere frisse afdronk.

Jaargang:

2021

Serveersuggesties:

Heerlijk als terraswijn, bij geitenkaas, zomerse salade en bij pure visgerechten.

Serveertemperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Sauvignon Blanc.

Oppervlakte wijngaard:

15 ha.

Bodemsamenstelling:

klei, kiezel-kleibodem en kalkrotsen.

Opbrengst per ha.:

55 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het Domaine ligt in het oosten van de Loirevallei en bestaat reeds sinds 1670. De 15 hectare van het Domaine liggen tussen de steden Sury-en-Vaux, Sancerre, Ste Gemme en Vinon en behoren tot de gemeente Verdigny. Al vele generaties wordt er een kwalitatief hoogwaardig product gemaakt. De huidige verantwoordelijke man is Jean Thomas. De wijnstokken van het Domaine zijn gemiddeld 25 jaar oud en verdeeld over ca. 85% witte druiven en 15% rode druiven. Mede door de ouderdom van de wijnstokken, het grote vakmanschap van Jean Thomas en het oog voor detail, komen er van het Domein slanke, niet te zware, verfrissende wijnen met een uitbundig fruit, diepte, complexiteit en lengte.

Streek:

Het wijngebied Sancerre ligt in de oostelijke Loire vallei, in het hart van Frankrijk. Bekend om zijn witte wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc. De bodem is bijzonder omdat er veel kalk in zit. Dit komt door de zg. Kimmeridge plaat, een krijtrug wat zich ondergronds uitstrekt van Zuid-Engeland, via de Loire vallei en de Champagne streek, naar Chablis. Vooral witte druiven profiteren van deze bodemsoort.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?