Domaine Lafage La Grande Cuvée blanc

  • Frankrijk
  • Droog
€ 24,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Top witte wijn van Domaine Lafage. De blend van Grenache Blanc en Macabeo zorgt voor in complexe wijn. Aroma’s van rijp fruit, tonen van honing en iets nootachtig. De afdronk is zuiver en intens.

Jaargang:

2021/2022

Serveersuggesties:

Te combineren bij visgerechten, kalfsrollade, varkensgerechten en bij romige kazen.

Serveertemperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

6 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

90% grenache blanc &gris, 10% macabeo

Oppervlakte wijngaard:

2,14 ha.

Bodemsamenstelling:

marmer

Opbrengst per ha.:

19 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakers-echtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Streek:

Roussillon is een groot gebied in het zuidoosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?