Domaine la Gemière Cuvée Initiale AC. Sancerre

  • Frankrijk
  • Droog
€ 20,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

De kleur is lichtgoud met groene schittering. Een frisse, geurige witte wijn met aroma's van wit fruit, kruisbes en in de smaak een fraaie zuurbalans met een lange zuivere afdronk.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

aperitief, diverse visgerechten, geitenkaas en bij diverse voorgerechten met kip.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Sauvignon Blanc

Oppervlakte wijngaard:

15 ha.

Bodem samenstelling:

klei, kiezel-kleibodem en kalkrotsen

Opbrengst per ha.:

59 hl.

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Al meerdere generaties lang leeft en werkt de familie Millet op het eigen agrarische bedrijf. Ook worden er al lang druiven verbouwd en werd er op bescheiden schaal wijn van gemaakt naast de andere agrarische producten. Echter sinds de 70er jaren van de vorige eeuw, toen Sancerre wijnen populair werden in Parijs, heeft men zich meer toegelegd op het maken van wijn. Na de bouw in 1981 van een eigen wijnkelder zijn Daniel en Josette Millet zich volledig gaan toeleggen op het maken wijn en de kelder werd genoemd naar de eigen wijngaard 'La Gemière'. Sinds 2000 hebben ook de zonen Sebastian en Nicolas de gelederen versterkt.

Streek:

Het wijngebied Sancerre ligt in de oostelijke Loire vallei, in het hart van Frankrijk. Bekend om zijn witte wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc. De bodem is bijzonder omdat er veel kalk in de bodem zit. Dit komt door de zg. Kimmeridge plaat, een krijtrug wat zich ondergronds uitstrekt van Zuid-Engeland, via de Loire vallei en de Champagne streek naar Chablis loopt. Vooral witte druiven profiteren hiervan.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?