Dalva Tawny Port

  • Portugal
  • Zoet
€ 12,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een assemblage van een aantal oogstjaren die gedurende lange tijd op vaten (“pipa’s”) gerijpt is. Deze porto met zijn tanige robijnrode kleur en kruidig karakter heeft een uiterst zachte smaak en ontwikkelde afdronk. Met tonen van cacao en gedroogd fruit.

Serveersuggesties:

Lekker als aperitief, bij blauwader kazen, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse taartjes.

Serveertemperatuur:

12-14° C.

 

Wijngaard

Druif:

Touriga Nacional,Tinta Barroca, Touriga Francesca, Tinta Roriz en Cão

Oppervlakte wijngaard:

24 hectare

Bodemsamenstelling:

leisteenbodem op ondergrond van graniet.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Traditionele Portshipper, daterend van 1862 met kelders in Vila Nova de Gaia. De wijnen zijn afkomstig van meerdere eigen Quinta’s in de Douro, waaronder de fameuze Quinta de Ventozelo. Met internationale reputatie voor de hoge kwaliteit Tawny (Aged en Colheita) en de zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. De vrouwelijke wijnmaker Ana Doro Beiroco bewaakt al 25 jaar de elegante huisstijl..

Streek:

De naam ‘port’ komt van de havenplaats Oporto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en van hieruit wordt de port over de gehele wereld verspreid. Echter, de druiven voor port staan 70 kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?