Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Krachtige en rijke rode wijn met in de geur gerijpt rood fruit, zwarte bessen en iets van specerijen. In de smaak aangevuld met zwarte kersen, iets kruiden en een rond karakter. |
Jaargang: |
2015 en 2016 op voorraad. |
Serveersuggesties: |
Perfect bij stoofvlees, bij ossenhaas, bij ree, fazant en bij oude kazen. |
Serveertemperatuur: |
18-20° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
10-12 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc |
Oppervlakte wijngaard: |
3,6 ha. |
Bodemsamenstelling: |
klei, grind en zand |
Opbrengst per ha.: |
49 hl. |
Organic met certificaat: |
Agriculture Raisonnee |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Eric Bordron is sinds 2010 eigenaar en wijnmaker van het kleine familiebedrijf Château Petit Bouquey. Hij vertegenwoordigt de 4e generatie op rij die dit kleine Château runt. |
Streek: |
De middeleeuwse stad Saint Emilion is gelegen op de rechteroever van de Dordogne. Behalve om zijn wijnen is het stadje ook bekend om zijn prachtige oude centrum. Doordat er veel verschillende bodemsoorten zijn, zijn er veel verschillende soorten wijn, die alle hoofdzakelijk van Merlot gemaakt zijn. |
Château Petit Bouquey AC. Saint Emilion Grand Cru
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl