Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Bijzondere en rijke geur van geel rijp fruit, iets bloesems en in de smaak een zachte aanzet met zachte zuren, opnieuw geel fruit en een zachte balans. |
Jaargang: |
2023 |
Serveer suggesties: |
Lekker als aperitief, maar ook bij gebakken en gegrilde vis en diverse salades. |
Serveer temperatuur: |
10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2-3 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
semillon, sauvignon gris en blanc |
Oppervlakte wijngaard: |
1,9 ha. |
Bodemsamenstelling: |
kalkhoudende kleibodem |
Opbrengst per ha.: |
40 hl. |
Organic met certificaat: |
nee |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
In 2009 heeft Jodocus Boomsma samen met zijn vrouw, na een lange zoektocht, Château Beaulieu in de Côtes de Bourg gevonden. Een echt mooie plek om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: zelf wijn maken. Jodocus heeft al veel ervaring in de wijnwereld opgedaan en meer dan 30 jaar wijnen geïmporteerd uit de hele wereld. Nu wil hij zelf de beste wijnen van de Côtes de Bourg produceren waarbij hij wordt bijgestaan door een gerenommeerde oenoloog. Château Beaulieu bestaat uit 17 hectare wijngaarden en een fraai zeventiende eeuws landhuis. |
Château Beaulieu AC Côtes de Bourg blanc
- Frankrijk
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl