Carlos Serres DOC. Rioja Reserva

  • Spanje
  • Droog
€ 13,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Heldere rode kersenkleur met een fijne bruine gloed door de lange rijping op vat. Geur van rijp donker fruit en houttonen. Elegant in de mond, met een goede balans en een harmonieuze en verfijnde afdronk.

Jaargang:

2017/2018

Serveersuggesties:

Heerlijk bij gegrild vlees, hachee, Boeuf Bourguignon, fazant en belegen kazen.

Serveertemperatuur:

16 -18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

9-10 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

90% tempranillo,10% garnacha

Oppervlakte wijngaard:

100 ha.

Bodem samenstelling:

kalkrijke klei / mergel bodem

Opbrengst per ha.:

45,5 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desasatreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ondekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.

Streek:

Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?