Serveren en proeven |
|
|
Proefnotities: |
Aangename geur van rijpe kersen, kruidig en iets van rijping. De rijke smaak wordt aangevuld met zachte zuren, milde taninnes en het karakter is krachtig, rond en rijk. |
|
Jaargang: |
2020 |
|
Serveersuggesties: |
Bij lasagne, charcuterie, salami, belegen kaas en als avondwijn. |
|
Serveertemperatuur: |
14-16° C. |
|
Houdbaarheid na oogstjaar: |
6 JAAR |
|
|
|
Wijngaard |
|
|
Druif: |
75% Sangiovese, 15% Ciliegiolo en 10% Merlot |
|
Oppervlakte wijngaard: |
23 hectare. |
|
Vinificatie: |
Malolactische fermentatie in roestvrijstalen vaten. Rijping in eikenhouten vaten voor een korte periode. |
|
Opbrengst per ha.: |
51 hl |
|
Organic met certificaat: |
nee |
|
|
|
Achtergrond |
|
|
Wijnhuis: |
Cantina Fassati |
|
Streek: |
Toscane, Chianti DOCG |
Cantina Fassati Chianti DOCG Le Gaggiole
- Italië
- Droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl




