Cantina di Negrar Lastone Rosso

  • Italië
  • Droog
€ 7,75 € 8,50

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename volle rode wijn met aroma's van zwarte kersen en pruimen. In de smaak ondersteund door kruiden en een lichte houttoon. De afronding is verfijnd met zachte tannines. 

Jaargang:

2020

Serveersuggesties:

Heerlijk bij spaghetti bolognese, lasagne, bieflappen en als avondwijn.

Serveertemperatuur:

18-20° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

60% corvina veronese, 30% rondinella, 10% croatina

Oppervlakte wijngaard:

4 ha.

Bodemsamenstelling:

Zanderig, rijk aan kalksteen

Opbrengst per ha.:

90 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Streek:

Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse operaÆs, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?