Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Donkerrood van kleur met een rijke geur van gerijpt fruit en gedroogde pruimen. De smaak is vol, rijk en weelderig zoet met een fluwelen afdronk. |
Jaargang: |
2019/2020 |
Serveer suggesties: |
Heerlijk bij diverse nagerechten met gedroogd fruit, pittige kaas en chocolade desserts. |
Serveer temperatuur: |
10-12° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
6 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
corvina, corvinone en rondinella |
Oppervlakte wijngaard: |
9ha. |
Bodem samenstelling: |
zanderig, rijk aan kalksteen. |
Opbrengst per ha.: |
44 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. aan wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen. |
Streek: |
Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Het gebied heeft een zacht en mild klimaat en uitermate geschikt voor het verbouwen van kwaliteitsdruiven. |
Cantina di Negrar Le Preare DOCG. della Valpolicella Cl. Recioto
- Italië
- Zoet
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl