Cà dei Frati Brolettino DOC Lugana

  • Italië
  • Droog
€ 25,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Topwijn uit Lugana. De complexiteit van deze wijn komt ten volle tot uiting. De neus is rijk aan rijp fruit (perzik en gele appels) en wilde rozenblaadjes. Daarnaast hints van verse balsamico. Vol en goed gestructureerd in de mond, desondanks blijft de frisheid en elegantie altijd behouden.

Jaargang:

2021

Serveersuggesties:

Ideaal bij een stevige wintersoep, een gerecht met bonen, pastagerechten met witte sauzen, wit vlees en gevogelte en bij romige visgerechten.

Serveertemperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Turbiana

Oppervlakte wijngaard:

15 hectare

Bodem samenstelling:

van alluviale oorsprong met kalkhoudende klei

Opbrengst per ha.:

45 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In 1939 verhuisde Felice Dal Cero naar een huis in Lugana di Sirmione, overtuigd van het potentieel van dit wijngebied. Uit documenten blijkt dat Cà dei Frati reeds bestond in 1782, toen bekend als het huis met een wijnkelder in Lugana", genoemd naar de plaats van de broeders. Mede dankzij Felice’s zoon Pietro werd in 1969, na 30 jaar intensieve arbeid in de wijngaarden en de kelder, de DOC opgericht en bottelde Pietro zijn eerste Lugana Casa dei Frati. Het milde klimaat van het Gardameer is één van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat er zo een hoge kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden. De Pelér wind die neerstrijkt over de Riva del Garda zorgt voor een grote variëteit aan temperaturen waardoor het karakter van de druiven volledig tot zijn recht komt

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?