Bodegas Eguren Ugarte Rioja DOC Crianza

  • Spanje
  • Droog
€ 11,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze bijzondere Crianza van Bodegas Ugarte heeft ongeveer vijftien maanden houtrijping gehad in Amerikaans eikenhout. Daarna heeft de wijn nog vier maanden flesrijping gehad in de kelder. De kleur is helder kersenrood qua kleur. Expressief en fruitig met aroma’s van braambessen en kersen. Mooie rijpe tannines met veel body en volume.

Jaargang:

2018/2019

Serveer suggesties:

Perfect bij hachee, runderrollade, varkenshaas met pruimensaus en bij lamsschouder.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

6-7 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

85% tempranillo,15% garnacha

Oppervlakte wijngaard:

131 hectare

Bodem samenstelling:

kalkrijke klei / mergel bodem

Opbrengst per ha.:

47,5 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Bodegas Eguren Ugarte is een traditioneel wijnbedrijf sinds 1870. De wijngaarden zijn geheel in eigendom van de familie en beslaan in totaal 131 hectare, waarvan 85% met Tempranillo beplant is. Juist de Tempranillo-druif van deze kalkrijke bodems en de ligging in de hoger gelegen en dus koelere Rioja Alavesa, bepalen sterk de elegante huisstijl van dit internationaal hooggewaardeerde Rioja-huis. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de wijngaarden El Monte, Poyoto de San Blas.

Streek:

Rioja is het eerste gebied in Spanje welke in 1925 een D.O. status verwierf. In 1991 wordt deze status verhoogd naar D.O.C. en dit is dan ook de eerste regio met deze status. Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur, zoals ook is bewezen door talrijke archeologische overblijfselen van persen en wijnkelders uit de Romeinse tijd. Deze cultuur zette zich tijdens de Middeleeuwen onder de bescherming van de kloosters voort. Gonzalo de Berceo, de eerste dichter die in het Spaans schreef, roemde in het klooster van San Milan de la Cogolla de eigenschappen van Riojawijn in zijn gedichten.Ugarte Rioja DOC Crianza 

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?