Aromo Reserva Privada Malbec

  • Chili
  • Droog
€ 8,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze rode wijn van de Malbec-druif heeft een paarsrode kleur. In de neus tonen van gerijpt rood fruit zoals kersen, aardbeien en specerijen. De wijn in intens in de smaak met tonen van gerijpt fruit en zachte tannines. In de afdronk mokka, koffie en opnieuw wat specerijen.

Jaargang:

2019

Serveersuggesties:

Lekker bij spareribs, ossenhaas, lamsgehakt, bieflappen en bij Groningse droge worst.

Serveertemperatuur:

16-18

Houdbaarheid na oogstjaar:

6-7 jaar

 

Wijngaard

Druif:

malbec

Oppervlakte wijngaard:

86 hectare

Bodemsamenstelling:

Klei en kiezels

Opbrengst per ha.:

76 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het Estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 hectare aan wijngaarden. Inmiddels is het wijnbedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili.

Streek:

Het langgerekte wijnland Chili heeft een kustlijn van 4300 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?