icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Vite Colte Barbera d’Asti D.O.C.G. San Nicolao

Vite Colte Barbera d’Asti D.O.C.G. San Nicolao

€7,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename en plezierige rode wijn van Vite Colte. Deze rode wijn gemaakt van de Barbera-druif heeft tonen van bessen en kersen en is licht kruidig. De smaak is rijk, zacht en uiterst aangenaam.  

Jaargang:

2018

Serveer suggesties:

Lekker bij pizza’s, roergebakken biefstuk uit de wok, cassoulet en als avondwijn.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Barbera

Oppervlakte wijngaard:

31 hectare

Bodem samenstelling:

kalkhoudende mergelbodem

Opbrengst per ha.:

68 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het prachtige wijnhuis Vite Colte ligt in het hart van Piemonte, namelijk in het dorpje Barolo. Met gepassioneerde medewerkers worden hier wijnen voor de lokale en de internationale markt gemaakt. Kwaliteit staat daarbij voorop. Hun bedrijfsfilosofie is helder: alleen wijnen met DOC en DOCG classificaties. De moderne wijnmakerij staat symbool voor een vooruitstrevend bedrijf in beweging met tegelijkertijd ongelooflijk veel passie en respect voor de rijke, ambachtelijke geschiedenis van de streek. Dit alles wordt aangestuurd vanuit het wijndomein gelegen te midden van de wijngaarden in Barolo; zo heeft Vite Colte haar wortels letterlijk en figuurlijk in de wijn.

Streek:

Piemonte

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden