icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Villadoria 'Arpass' DOC. Langhe Rosso

€10,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Robijnrode kleur. Intens bouquet van rijp rood fruit, kersen, kruidig en tonen van zoethout. Mooie structuur met een ronde en aangename afdronk.

Jaargang:

2015

Serveer suggesties:

Carpaccio, ossentong, Tournedos en belegen kazen

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Barbera en Nebbiolo

Oppervlakte wijngaard:

25 ha.

Bodem samenstelling:

kalkhoudende mergelbodem

Opbrengst per ha.:

45 hl.

Organic met certificaat:

Biotipico

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De wijngaarden van de Villadoria wijnen liggen op het Cappallotto Estate in Serralunga d'Alba in het hart van de Langhe regio. Dit estate is al 4 generaties in het bezit van de Lanzavecchia familie. De 25 ha. wijngaarden liggen in een heuvelachtig gebied en zijn volledig aangeplant met druivenstokken. Men maakt gebruik van moderne technieken maar met respect voor traditie. Ze hebben zich tevens aangesloten bij de groep 'Biotipico' met strenge richtlijnen voor het gebruik van chemische middelen.

Streek:

Druiven afkomstig van wijngaarden rondom het eeuwenoude plaatsje Alba dat ook bekend staat om zijn truffels. Het gebied is glooiend met een mild klimaat en uitermate geschikt voor de teelt van kwaliteitsdruiven.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden