icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Villa Cavarena Soave DOC

€9,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze klassieke Veneto wijn is verfrissend en heeft intense aroma's van wilde bloemen, witte perziken en lichte vegetale tonen. De aanzet is rond en zacht, gevolgd door een verfrissende afdronk. Een aangename, soepele wijn.

Jaargang:  

2016

Serveer suggesties:

Een aangenaam aperitief en uitstekend voor bij fingerfoods. Past ook goed bij schaal- en schelpdieren, visgerechten en risotto met groentes

Serveer temperatuur:

12-14° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

80% Garganega en 20% Chardonnay

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van vulkanisch gesteente en kalk.

 

 

 

 

 

Achtergrond

 

 

Streek:

Op de heuvels van Valpolicella, verzacht door de gunstige invloed van het Gardameer en gecultiveerd met passie en respect voor de lokale tradities van de wijnproductie, zijn de moderne en elegante wijnen van Villa Cavarena ontstaan. De Villa Cavarena wijnen vertegenwoordigen de geschiedenissen de charme van een gebied dat altijd al geschikt was voor de wijnbouw. Het gamma bestaat uit zowel Veronese wijnen zoals Ripasso en Amarone, maar ook uit internationale klassiekers zoals Chardonnay en Pinot Grigio. Deze wijnen zijn gericht op het behoud en het respecteren van de unieke geuren en smaken van de vruchten uit deze streek.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden