icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Vignobles Gueissard

Vignobles Gueissard Le Petit G

€7,75

Serveren en proeven

Proefnotities:

De aangename rosé heeft een zachtroze kleur in combinatie met een stuivende geur van rood fruit en bloemen. In de smaak uiterst fris en zacht. De afdronk is intens en uitnodigend.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Lekker bij gegrilde vissoorten, pastasalade, kipgerechten en perfect als aperitief.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 jaar

 

Wijngaard

Druif:

Syrah en Cinsault

Oppervlakte wijngaard:

11 ha.

Bodem samenstelling:

klei- en mergelbodem.

Opbrengst per ha.:

59 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Vanaf de wijnbouwschool zijn Pauline Giraud en Clément Minne onafscheidelijk en samen runnen zij Vignobles Gueissard. Vanaf het begin dat ze elkaar kennen was de gezamenlijke droom om een eigen wijnbedrijf te hebben en voor hen, niet afkomstig uit een wijnfamilie, leek dit onmogelijk. Echter door hard werken en een enorme liefde voor wijn is het gelukt en intussen zijn ze al eigenaar van 50 ha. wijngaarden. Kennis hebben Pauline en Clément niet alleen in Frankrijk maar hebben deze ook in Nieuw Zeeland en Australië opgedaan. De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die ze samen hebben gekocht.

Streek:

Het wijngebied Côtes de Provence ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en volgt de kust van de Méditerranée. Met 18000 ha. is het ook één van de grootste wijngebieden.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden