icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Le Haut Païs VdP Périgord rouge

€6,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Donkerrode wijn met aroma’s van bessen en bramen. Een elegante, toegankelijke en zachte rode wijn. In de afronding een uiterst rond en vriendelijk karakter.

Jaargang:

2016

Serveer suggesties:

Heerlijk als avondwijn, bij pastagerechten en bij kalfsvlees.

Serveer temperatuur:

14-16° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

merlot en cabernet sauvignon

Oppervlakte wijngaard:

65 ha.

Bodem samenstelling:

kleibodem met kalk.

Opbrengst per ha.:

60 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Vins Fins du Périgord is één van de grote spelers uit de Bergerac. Ze beschikken over de meest moderne bottelfaciliteit van de streek.

Streek:

In dit klassieke wijngebied langs de Dordogne in het zuiden van Frankrijk, heeft ook de moderne vinificatiemethode zijn intrede gedaan. Deze zorgt voor fruitige en toegankelijke wijnen. Aangeplante oude wijnstokken, voorheen gebruikt voor klassieke Bergerac wijnen, blijken ineens over ongekende kwaliteiten te beschikken.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons