icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Lafage gallicca rosé

Lafage Gallica rosé

€14,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Prachtig bleekroze van kleur. Deze rosé heeft een rijke geur van sappig zomer-fruit, voorjaarsbloemen en iets van groene kruiden. De smaak is zacht, rijk en complex met veel rood en milde zuren. De afdronk heeft een lange finale waarbij het rijpe fruit de boventoon voert.

Jaargang:

2018

Serveer suggesties:

Lekker voor op het terras, bij een zomerse salade en bij quiche.

Serveer temperatuur:

6-8° C

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

grenache gris (45%), grenache noir (45%), macabeu

Oppervlakte wijngaard:

26 hectare

Bodem samenstelling:

kalksteen met ronde stenen

Opbrengst per ha.:

40

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Streek:

Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden