icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Kaapzicht

Kaapzicht Pinotage WO. Stellenbosch

€17,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze Pinotage heeft een robijnrode kleur met een donkere rand. In de neus een rijke geur van donkere kersen, moerbei en pruimen. De tonen van eikenhout zijn prachtig geïntegreerd in deze Pinotage van Kaapzicht. De smaak is vol en krachtig met rijpe tannines, chocolade en kruiden. De afdronk is rond en complex met een lange finale.

Jaargang:

2018

Serveer suggesties:

Lekker bij hachee, wilde eend, gebraden fazant, struisvogelbiefstuk, Boeuf Bourguignon en bij haasbiefstuk.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

5-6 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Pinotage

Oppervlakte wijngaard:

162 hectare.

Bodem samenstelling:

Goed gedraineerde vlakke en kalkrijke bodem.

Opbrengst per ha.:

54 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Dertig kilometer landinwaarts vanaf de Atlantische Oceaan, onder de rook van de beroemde Tafelberg (die ook het etiket siert) en op de noordwestelijke hellingen van de befaamde Bottelary Hills van Stellenbosch, vinden we het 162 hectare grote Kaapzicht Estate. Danie Steytler en zijn zoon, Danie junior zijn de wijnmakers van dit familiebedrijf. Dit wijnhuis is internationaal gereputeerd vanwege zijn rode wijnen van de Pinotage-druif. Ze worden gerekend tot de beste twintig rode wijnproducenten van Zuid-Afrika. Maar er is meer; de familie Steytler ziet het als haar verantwoordelijkheid de 120 op het Estate wonende werknemers en hun kinderen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Er zijn o.a. een kleuterschool, naschoolse opvang, betaald lager onderwijs, volwassenenonderwijs en sportfaciliteiten geregeld. De wijngaarden worden bovendien gecertificeerd ‘environmentally sustainable’ bewerkt. Kortom, topwijnen met een sociaal en verantwoord karakter.

Streek:

Stellenbosch

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden