icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Wijngaard Zuid Frankrijk

Gilbert & Gaillard Terre Sauvage Sauvignon Blanc

€7,50

 

Serveren en proeven

Proefnotities:

Stuivend frisse wijn met het unieke karakter van de Sauvignon Blanc-druif. In de geur de karakteristieke ribes en kruisbessen. De smaak is fris en rijk met tonen van citrusfruit, fijne zuren en een plezierige finale.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker als aperitief, bij frisse salades, diverse soorten vis en traditioneel bij geitenkaas.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

sauvignon blanc

Oppervlakte wijngaard:

20 ha.

Bodem samenstelling:

klei en kiezelachtige bodem

Opbrengst per ha.:

47 hl.

Organic met certificaat:

Biologisch

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Château Gilbert & Gaillard  ligt in het hart van het beschermde natuurreservaat ‘Natura 2000’.

Het is een domaine in Saint Chinian, een Cru in de Languedoc. De journalisten François Gilbert & Philippe Gaillard zijn toonaangevende wijnproevers en critici sinds 1989. Zij hebben de hele wereld over gereisd om wijnbedrijven te bezoeken. Na 25 jaar vonden zij de uitdaging om een wijnboed te creëren dat topkwaliteiten maakt maar vooral de bodem en de natuur laten spreken in de kwaliteit van de wijn. Uiteindelijk vonden zij de wijngaarden in Saint Chinian, een Cru in de Languedoc, die zo’n 20 km. landinwaarts ligt, achter Béziers. Het domaine bevindt zich in de zuidelijke kant van de appellatie, daar waar de bodem vooral klei-leisteen-kiezel is. Het domaine omvat 20 ha. en de stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud.

Streek:

Languedoc

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden