icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Domaine Fredavelle Coteaux d'aix-de-Provence AC Cuvée

Domaine Fredavelle AC. Coteaux d'aix-de-Provence rosé

€10,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename en elegante rosé met tonen van aardbeien, frambozen en rijpe kersen. In de geur verse aardbeien, bramen en een hint van wilde bloemen.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Geniet van deze rosé bij visgerechten, schaal- en schelpdieren of op een zonnig terras.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Grenache, Syrah en Cabernet Sauvignon

Oppervlakte wijngaard:

32 hectare

Bodem samenstelling:

kalksteen bedekt met ronde stenen.

Opbrengst per ha.:

66 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Domaine Fredavelle is een familie landgoed opgericht door twee kameraden; David Ravel en Olivia Menigoz. De passie voor de wijngaard en de liefde voor wijn leidde tot de oprichting en eerste oogst in 1999.Tegenwoordig heeft het landgoed 32 hectare aan wijngaard verspreid over de Coteaux d'Aix-en-Provence. De wijngaard ligt in de stad Éguilles, 10 km ten westen van Aix-en-Provence, op een hoogte van 300 meter. De traditionele druivenrassen van de regio worden hier geteeld.

Streek:

Coteaux d'Aix-en-Provence

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden