icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Domaine Thomas Sancerre AC. Blanc Terres Blanches

€15,90

Serveren en proeven

Proefnotities:

De kleur is lichtgoud met groene schittering. Een frisse, geurige witte wijn met aroma's van kruisbessen en buxus. In de smaak een fraaie zuurbalans met een lange zuivere frisse afdronk.

Jaargang:

2015/2017

Serveer suggesties:

Heerlijk als terraswijn, bij geitenkaas en bij pure visgerechten.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Sauvignon Blanc.

Oppervlakte wijngaard:

15 ha.

Bodem samenstelling:

klei, kiezel-kleibodem en kalkrotsen.

Opbrengst per ha.:

55 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het Domaine ligt in het oosten van de Loirevallei en bestaat reeds sinds 1670. De 15 hectare van het Domaine liggen tussen de steden Sury-en-Vaux, Sancerre, Ste Gemme en Vinon en behoren tot de gemeente Verdigny. Al vele generaties wordt er een kwalitatief hoogwaardig product gemaakt. De huidige verantwoordelijke man is Jean Thomas. De wijnstokken van het Domaine zijn gemiddeld 25 jaar oud en verdeeld over ca. 85% witte druiven en 15% rode druiven. Mede door de ouderdom van de wijnstokken, het grote vakmanschap van Jean Thomas en het oog voor detail, komen er van het Domein slanke, niet te zware, verfrissende wijnen met een uitbundig fruit, diepte, complexiteit en lengte.

Streek:

Het wijngebied Sancerre ligt in de oostelijke Loire vallei, in het hart van Frankrijk. Bekend om zijn witte wijnen gemaakt van Sauvignon Blanc. De bodem is bijzonder omdat er veel kalk in zit. Dit komt door de zg. Kimmeridge plaat, een krijtrug wat zich ondergronds uitstrekt van Zuid-Engeland, via de Loire vallei en de Champagne streek, naar Chablis. Vooral witte druiven profiteren van deze bodemsoort.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden