icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Domaine Rémi Jobard AC. Meursault Sous la Velle Biologisch

€59,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een uitmuntende wijn voor een ‘gewone’ Villagewijn. Een intens bouquet van honing, zuivel en bloesem. Krachtig, complex en breed in de mond met veel aroma's van geel rijp fruit.

Jaargang:

2016/2017

Serveer suggesties:

Bij visgerechten of zeevruchten, als aperitief en bij zachte kaassoorten.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

8 -10 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

chardonnay

Oppervlakte wijngaard:

12 ha.

Bodem samenstelling:

klei en kalksteen.

Opbrengst per ha.:

35 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Dit domein was eerst bekend onder de naam "Charles & Rémi Jobard", doch vanaf 1995 heeft zoon Rémi de volledige eindverantwoording. Deze behoort duidelijk tot de nieuwe generatie, en heeft met zijn wil en enthousiasme het domein in korte tijd naar de top gebracht. Clive Coates betitelt Rémi Jobard als een der besten in het dorp. De wijnen van Rémi Jobard kunnen zeer goed ouderen en komen doorgaans pas na 4-6 jaar echt op dronk. Remi Jobard is altijd een van de laatste plukkers in Meursault

Streek:

De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d'Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Mâconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden