icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Domaine Lafage Miraflors rosé

€11,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aroma’s van verse aardbeien, bramen en een hint van kruiden. Sappig en elegant van smaak met aardbeien, frambozen en rijpe citroen.

Jaargang: 2019

Serveer suggesties:

Geniet van deze rosé bij visgerechten, schaal- en schelpdieren of op het terras

Serveer temperatuur:

8-10 graden

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 jaar

 

Wijngaard

Druif:

70% mourvèdre, 30% grenache gris

Oppervlakte wijngaard:

19 ha.

Bodem samenstelling:

kalksteen bedekt met ronde stenen.

Opbrengst per ha.:

45 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Domaine Lafage, inmiddels zesde generatie aan het roer.

Streek:

Roussillon is een groot gebied in het Zuidoosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden