icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Brouilly

Domaine des Grand Rocs Brouilly Vieilles Vignes

€11,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Helderrood met het typische karakter van de Gamay-druif. De wijn heeft in de neus intense aroma’s van zwart fruit, zoals kersen, blauwe bessen, cassis en tonen van pioenrozen. De wijn heeft een volle, vlezige smaak, met toetsen van zwart fruit en zoethout, gevolgd door een heerlijke frisse lange afdronk.

Jaargang:

2018

Serveer suggesties:

Lekker bij charcuterie, gevogelte, roodvlees, bij belegen kazen en als avondwijn

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Gamay

Oppervlakte wijngaard:

12 hectare

Bodem samenstelling:

klei/kalkbodem.

Opbrengst per ha.:

45hl.

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Domaine des Grand Rocs.

Streek:

Brouilly. De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d'Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Máconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden