Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Zachte rosé kleur. In de neus een overdaad aan klein rood fruit zoals aardbeien en frambozen, aangevuld met florale hints. In de mond een beetje zoet, mooi afgerond, fris en een finale van zoete specerijen. |
Jaargang: |
2019 |
Serveer suggesties: |
Als aperitief, bij gegrilde en gebakken vis en vleeswaren. |
Serveer temperatuur: |
6-8° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
35% Merlot, 30% Grenache Noir, 15% Sangiovese, 10% Syrah en 10% Mourvèdre |
Oppervlakte wijngaard: |
74 hectare |
Bodem samenstelling: |
klei en grind. |
Opbrengst per ha.: |
61 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het avontuur van Maurice Barnouin begint in de late jaren '50, toen zijn vader dit landgoed kocht om zijn kwekerij van druivenstokken uit te breiden. Het waren de wijnen van de wijnmakers die entbare wijnstokken kwamen kopen, die hem overtuigden om zelf wijn te gaan maken. in 1983 nam Maurice Domaine de Gournier over, gelegen tussen Nîmes en Avignon. Net zoals zijn vader, die tien jaar geleden druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay had aangeplant, blijft hij innoveren. Hij plantte Pinot Noir op 180 meter hoogte en Riesling en Sauvignon om wijnen te produceren met finesse, mineraliteit en zonder kruidige ondertoon. |
Streek: |
In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van garrigue, den cipressen, amandel- en olijfbomen. |