icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Domaine de Bagnoles IGP Coteaux de Peyriac rouge

Domaine de Bagnoles IGP Coteaux de Peyriac rouge

€6,75

Serveren en proeven

Proefnotities:

Rijke geur van gerijpt fruit en iets van kruiden. In de smaak een vleugje confiture en specerijen; mild karakter met zachte tannine.

Jaargang:

2015

Serveer suggesties:

Perfecte combinatie met gebakken of gegrild vlees, pasta, pizza en harde gerijpte kazen.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

grenache, merlot en carignan

Oppervlakte wijngaard:

35 ha.

Bodem samenstelling:

klei en kalksteen met grindterrassen

Opbrengst per ha.:

46 hl.

Organic met certificaat:

Vitealys

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het château is het voormalig klooster van de monniken van Caunes en de familie Panis-Mialhe is al sinds de 15e eeuw eigenaar. Vanaf deze periode worden er ook al druiven verbouwd in de wijngaarden rond het château. Opvallend is de bijzondere toren de zogenaamde 'Donjon' die dateert uit de 13e eeuw.

Streek:

Coteaux de Peyriac is een minder bekend gebied en heeft pas in 2009 de IGP status verworven. Het gebied ligt iets boven Carcassonne en ten westen van de AC Minervois.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden