icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Zandvliet Estate

Cogmans Kloof White Muscat

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze witte wijn is op dit moment uitverkocht. We verwachten de wijn binnenkort weer in huis te hebben. Voor meer vragen; info@wijnhuismachiel.nl


Deze zoete witte wijn heeft een bleekgele kleur met een groene glans. In de neus tonen van muskaat en bloemen. De wijn is rond en fruitig in de mond. Daarnaast elegant met een mild muskaatzoet en frisse zuren zorgen voor een aangename afdronk.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Uitstekend als aperitief en terraswijn. Tevens lekker bij gerechten met fruit en Oosterse gerechten.

Serveer temperatuur:

6-8° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Muscat de Frontignan Blanc

Oppervlakte wijngaard:

65 hectare

Bodem samenstelling:

Klei en kiezels

Opbrengst per ha.:

96 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De geschiedenis van Zandvliet gaat terug tot 1838. In 1867 kocht Jacobus de Wet het aan de Cogmans rivier gelegen landgoed, momenteel heeft de 4e en 5e generatie de touwtjes in handen. Dan de Wet zorgt voor de wijngaarden en de paarden, zijn broer Paul de Wet is de wijnmaker, sinds 2012 terzijde gestaan door Jacques Cilliers (ex Morgenhof). Zandvliet beslaat 1.000 hectare, waarvan er bijna 150 beplant zijn met wijnstokken, 55% rood en 45% wit. Zandvliet was de eerste producent van Shiraz in Zuid-Afrika.

Streek:

Het wijndistrict Robertson ligt in de Breede Rivier Vallei en wordt in het westen begrensd door het wijngebied Worcester en in het noorden en oosten door het Langeberg gebergte. Het klimaat in Robertson is zeer warm en droog. Toch worden hier opmerkelijke wijnen geproduceerd, vooral wit maar in toenemende mate ook rood.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden