Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze witte wijn is op dit moment uitverkocht. We verwachten de wijn binnenkort weer in huis te hebben. Voor meer vragen; info@wijnhuismachiel.nl
|
Jaargang: |
2019 |
Serveer suggesties: |
Uitstekend als aperitief en terraswijn. Tevens lekker bij gerechten met fruit en Oosterse gerechten. |
Serveer temperatuur: |
6-8° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Muscat de Frontignan Blanc |
Oppervlakte wijngaard: |
65 hectare |
Bodem samenstelling: |
Klei en kiezels |
Opbrengst per ha.: |
96 hl |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
De geschiedenis van Zandvliet gaat terug tot 1838. In 1867 kocht Jacobus de Wet het aan de Cogmans rivier gelegen landgoed, momenteel heeft de 4e en 5e generatie de touwtjes in handen. Dan de Wet zorgt voor de wijngaarden en de paarden, zijn broer Paul de Wet is de wijnmaker, sinds 2012 terzijde gestaan door Jacques Cilliers (ex Morgenhof). Zandvliet beslaat 1.000 hectare, waarvan er bijna 150 beplant zijn met wijnstokken, 55% rood en 45% wit. Zandvliet was de eerste producent van Shiraz in Zuid-Afrika. |
Streek: |
Het wijndistrict Robertson ligt in de Breede Rivier Vallei en wordt in het westen begrensd door het wijngebied Worcester en in het noorden en oosten door het Langeberg gebergte. Het klimaat in Robertson is zeer warm en droog. Toch worden hier opmerkelijke wijnen geproduceerd, vooral wit maar in toenemende mate ook rood. |