icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Provence

Château l'Arnaude Premium Rosé

€14,45

Serveren en proeven

Proefnotities:

Zachtroze kleur in combinatie met een stuivende geur van banaan, perzik en bloemen. Voor rosé is de smaak krachtig en vol. In de smaak wederom veel fruit, mooie zuren en een lange finale.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Perfect op het terras, bij rijke salades, gegrilde en gebakken groenten en bij gegrilde snoekbaars.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Cinsault, Syrah, Grenache en Tibouren.

Oppervlakte wijngaard:

19 ha.

Bodem samenstelling:

klei- en mergelbodem.

Opbrengst per ha.:

53 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Le Vins Bréban. Een uur rijden van de Côte d’Azur kan je dit prachtige 350 jaar oude landgoed vinden, diep geworteld in de glooiende heuvels, de bossen en het groene hart van de Provence. Het is een plek waar men de wijngaarden met de grootste zorg behandeld, wat resulteert in de productie van heerlijke rosé wijnen

Streek:

Het wijngebied Côtes de Provence ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en volgt de kust van de Méditerranée. Met 18000 ha. is het ook één van de grootste wijngebieden.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden