icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Château Astros AC. Côtes de Provence rosé speciale

Château Astros AC. Côtes de Provence rosé

€13,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze rosé is herkenbaar aan de lichtroze kleur, zalmroze, zoals van wilde zalm. Zo 'hoort' rosé eigenlijk uit te zien. Deze Chateau d'Astros rosé uit de Côtes de Provence, is een schoolvoorbeeld van échte rosé wijn. Mooi droog, met verfrissende, lekkere zuren, heel smaakvol, mooi, aangenaam wat complex fruit en iets kruidigs.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Heerlijk als aperitief, bij Caesar salade, advocado-salade, groentetaart en bij groentes.

Serveer temperatuur:

10-12°C

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 jaar

 

Wijngaard

Druif:

50% Grenache en 50% Syrah

Oppervlakte wijngaard:

12 hectare

Bodem samenstelling:

Klei- en mergelbodem

Opbrengst per ha.:

40 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De oorsprong van de Provence wijnen ligt in een zeer ver verleden. De oude Grieken, stichters van de stad Marseille, hebben er de eerste druivenstokken geplant. Ook Julius Caesar vermeldt deze wijnen in zijn memoires over de verovering van Gallië. De wijn van de Provence wordt verbouwd in een gebied dat wordt begrensd door de kust van de Middellandse Zee. De Provence is de bakermat van rosé wijnen. Familie Maurel is eigenaar van het Château d’Astros sinds 1802. Zeven generaties van wijnmakers volgen elkaar op. De achtste en negende generatie zijn momenteel aanwezig om de tradities in stand te houden. Deze wijn bestaat uit Grenache en Syrah druiven .

Streek:

Het wijngebied Côtes de Provence ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en volgt de kust van de Méditerranée. Met 18000 ha. is het ook één van de grootste wijngebieden.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden