icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Casa Vinicola Botter DOC. Prosecco Spumante

Casa Vinicola Botter DOC. Prosecco Spumante

€9,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Heldere lichtgele kleur. Verfrissende, mousserende wijn met een milde zuurbalans. In de geur en smaak rijpe appels en wat citrus.

Serveer suggesties:

Een waar feest in uw glas! Elegante partner bij diverse lichte voorgerechten, risotto en gegrilde visgerechten.

Serveer temperatuur:

8 - 10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 Jaar

 

Wijngaard

Druif:

100% prosecco

Oppervlakte wijngaard:

70 ha.

Bodem samenstelling:

gemengde kleigrond

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Botter is een traditioneel wijnhuis in noordwest Italië. Zij maken vele wijnen uit de eigen regio maar halen en bottelen ook veel wijnen uit zuid Italië.

Streek:

De streek Veneto is één van de belangrijkste wijnprovincies van Italië. Tegelijkertijd ook een wijnprovincie met een zeer lange wijnhistorie. Al voor de opkomst van het Romeinse rijk stonden er in Veneto druiven aangeplant voor de wijnbouw. Ook was er toen al een verdeling tussen de wijngaarden van de vlakte, die eenvoudige wijnen opleverenden voor alledag, en die in de heuvels, waar ook toen al mooie wijnen vandaan kwamen. Dit fraaie gebied wordt veelvuldig bezocht door toeristen en ligt in het Noordoosten van Italië.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden