Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Een rijke en zwoele geur van ingedroogd rood fruit, Italiaanse kruiden en specerijen. In de smaak ondersteund met een milddroog en rond karakter, kersenconfiture en iets van laurier. De finale is lang en zacht waarbij het rijpe fruit uiteindelijk de overhand krijgt. |
Jaargang: |
2018 |
Serveer suggesties: |
Lekker als avondwijn, bij pastagerechten en bij niet al te zware stoofpotjes. |
Serveer temperatuur: |
14-16° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Primitivo |
Oppervlakte wijngaard: |
46 hectare |
Bodem samenstelling: |
klei en kalksteen. |
Opbrengst per ha.: |
60 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Cantine Teanum is het een modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie en met ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld. |
Streek: |
Puglia, Zuid-Italië |