icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Cantine Teanum 'Castelli di Severino' Superieur Primitivo

Cantine Teanum 'Castelli di Severino' Superieur Primitivo

€6.95
€6,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een rijke en zwoele geur van ingedroogd rood fruit, Italiaanse kruiden en specerijen. In de smaak ondersteund met een milddroog en rond karakter, kersenconfiture en iets van laurier. De finale is lang en zacht waarbij het rijpe fruit uiteindelijk de overhand krijgt.

Jaargang:

2018

Serveer suggesties:

Lekker als avondwijn, bij pastagerechten en bij niet al te zware stoofpotjes.

Serveer temperatuur:

14-16° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Primitivo

Oppervlakte wijngaard:

46 hectare

Bodem samenstelling:

klei en kalksteen.

Opbrengst per ha.:

60 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Cantine Teanum is het een modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie en met ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld.

Streek:

Puglia, Zuid-Italië

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden