Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Rijke geur van zacht fruit en een vriendelijk smaak met milde zuren, sappig fruit en een mild karakter. |
Jaartal: |
2022 |
Serveer suggesties: |
Als terraswijn, bij gegrilde vis, schelpdieren en rijke salades. |
Serveer temperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
negroamaro |
|
|
Bodem samenstelling: |
klei en kalksteen |
Opbrengst per ha.: |
90 hl. |
|
|
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Uit de naam Teanum proef je al de invloed van de oude Romeinen. Echter is het een uiterst modern wijnbedrijf in het Zuid-Italiaanse Apulië dat met behulp van de modernste technologie maar ook ouderwets vakmanschap wijnen maakt die aansluiten bij de huidige wijnconsument. Oude wijngaarden met hun authentieke locale druivensoorten zijn in ere hersteld. |
Streek: |
Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. |