x toegevoegd!

TOTAAL: € 0.00

Winkelmand

  • iconuitsluitend kwaliteitswijnen
  • iconeigen import
  • iconsnelle bezorging
  • iconboven €100 geen verzendkosten

Ca' del Bosco Rosso

Serveren en proeven

Proefnotities:

Dit is Franciacorta's rode wijn bij uitstek en een echte Ca'del Bosco klassieker.Deze rode wijn zoals gemaakt in Franciacorta is een wijn met specifieke kenmerken die voortvloeien uit oude tradities, maar verbeterd en geherinterpreteerd met een moderne toets. De combinatie van de druiven en het klimaat zorgt voor een intense, soepele en aangename wijn.

Jaargang:

2010/2011

 

 

Serveer temperatuur:

16-18° C.

 

 

 

Wijngaard

Druif:

48% Merlot, 22% Cabernet Franc en 30% Cabernet Sauvignon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De geschiedenis van Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot Annamaria's zoon, Maurizio Zanella, om hier een wijngaard te planten. Dit was meteen het begin van een reeks mooie wijnen. Het streven naar perfectie stond centraal bij de keuze voor de wijngaard, de soorten wijnstokken en de inplanting methodes. Dit werd aangevuld met hard werken, onderzoek, enthousiasme en volharding. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparkling te produceren. Ca' del Bosco lanceerde zijn eerste witte wijn Bianco di Franciacorta in 1973 en zijn eerste rode wijn Rosso di Franciacorta in 1977. Toen Maurizio Zanella besloot om een "chef de cave" aan te werven, maakte Ca' del Bosco ook uitstekende bubbels. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé. Enkele jaren later volgde ook nog de crémant.

Streek:

De druiven komen uit de volgende wijngaarden:11 wijngaarden die aangeplant zijn met Chardonnay, een gemiddelde leeftijd van 27 jaar hebben en zich bevinden in Erbusco, Cazzago San Martino en Passirano. 3 wijngaarden die aangeplant zijn met Pinot Bianco, een gemiddelde leeftijd van 20 jaar hebben en zich bevinden in Passirano.

 

€ 21.95
Aantal:

Categorie

  • Italië
  • -
  • Rood