icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Ca' del Bosco Bianco

€20,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Harmonie en integriteit uiten de essentie van de Ca'del Bosco wijnen. Curtefranca Bianco werd voor het eerst gemaakt in 1972, maar blijft je na al die jaren betoveren met zijn buitengewone krachtigheid, het resultaat van zijn duurzaamheid. Een intrigerende wijn die je versteld doet staan van zijn subtiele, frisse en levendige smaak. Deze aromatische wijn zou je "met de neus" moeten kunnen drinken.

Jaargang:

2015

 Te serveren bij:

Lekker bij schaal- en schelpdieren, zeebaars, lichte kazen en bij een zomerse salade.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

 Houdbaarheid na oogstjaar:

5 jaar

 

Wijngaard

Druif:

80% Chardonnay en 20% Pinot Bianco

 Vinificatie: 

De aloholische fermentatie geschiedt in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen (18-20 graden Celsius). Na deze fermentatie rijpt de wijn nog 8 maanden "sur lie".Na de botteling rust de wijn nog 6 maanden op fles.

 

 

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De geschiedenis van Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot Annamaria's zoon, Maurizio Zanella, om hier een wijngaard te planten. Dit was meteen het begin van een reeks mooie wijnen. Het streven naar perfectie stond centraal bij de keuze voor de wijngaard, de soorten wijnstokken en de inplanting methodes. Dit werd aangevuld met hard werken, onderzoek, enthousiasme en volharding. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparkling te produceren. Ca' del Bosco lanceerde zijn eerste witte wijn Bianco di Franciacorta in 1973 en zijn eerste rode wijn Rosso di Franciacorta in 1977. Toen Maurizio Zanella besloot om een "chef de cave" aan te werven, maakte Ca' del Bosco ook uitstekende bubbels. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé. Enkele jaren later volgde ook nog de crémant.

Streek:

De druiven komen uit de volgende wijngaarden:11 wijngaarden die aangeplant zijn met Chardonnay, een gemiddelde leeftijd van 27 jaar hebben en zich bevinden in Erbusco, Cazzago San Martino en Passirano. 3 wijngaarden die aangeplant zijn met Pinot Bianco, een gemiddelde leeftijd van 20 jaar hebben en zich bevinden in Passirano.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden