icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Azienda Agricola Brolo delle Giara

Azienda Agricola Brolo delle Giara

€23,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aroma's van kersen, chocolade, kaneel en vanille in de neus. Een prachtige, zwoele wijn die zeer intens is een aangename tannines heeft.

Jaargang:

2011

Serveer suggesties:

Lekker bij stoofgerechten, rood vlees, lamsgebraad en oude kazen.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

 

 

 

Wijngaard

Druif:

80% Corvina en 20% Rondinella

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan aangeplant op een zeer gevarieerde bodem van gesteente, graniet, zand, klei en kalk.

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Azienda Agricola Tezza is al 3 generaties lang eigendom van de familie Tezza, die volledig toegewijd is aan de wijnbouw. Het wijndomein werd in 1960 opgericht door de grootouders Giovanni en Virginia. Sinds 1998 is de leiding van het bedrijf in handen van de neven Flavio, Giuseppe en Renzo. Tezza is gelegen in Poiano en is een goed voorbeeld van een perfect geïntegreerde wijnproducent met totale controle over de aanplant in de wijngaarden, de verzorging van de wijnstokken, het productieproces en de sales & marketing. Er worden dan ook uitsluitend druiven in de wijnen verwerkt, die uit de eigen wijngaarden afkomstig zijn. Deze nauwkeurige benadering garandeert het natuurlijke en zuivere karakter van de wijn

Streek:

De Valpantena vallei verbindt Verona met het Lessina gebergte. De uitzonderlijke ligging zorgt voor een uniek klimaat, waardoor Mediterrane planten zoals de druivenrank, olijfbomen en de cipres er uitstekend kunnen groeien.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden