icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Botijo Rojo IGP Valdejalón

Botijo Rojo IGP Valdejalón

€9,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Donker robijnrood met een verleidelijke geur van gedroogd rood fruit, kersen en licht kruidig. In de smaak veel fruittonen en komt de concentratie en rijke smaak tot ontwikkeling. In de afdronk plezierig en rond.

Jaargang:

2015

Serveer suggesties:

Lekker bij Spaanse worst, gegrilde groentes, belegen kaas en als avondwijn.

Serveer temperatuur:

14-16 graden

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 jaar

 

Wijngaard

Druif:

Garnacha

Oppervlakte wijngaard:

30

Bodem samenstelling:

klei en zandsteen

Opbrengst per ha.:

45 ha

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De wijnmakers Fernando Mora en Mario López maken slecht met zeer beperkte middelen bijzondere wijnen. Werd de eerste oogst nog thuis in de badkuip gemaakt, gelukkig heeft men nu de beschikking over een kleine wijnmakerij in de garage van de ouders van Mario. De druiven komen uitsluitend van de wijngaard "Las Cellas" aangeplant met oude garnacha wijnstokken. De druiven worden uitsluitend met de hand geoogst met behulp van vrienden en familie.

Streek:

Het wijngebied Valdejalón ligt in het noordoosten van Spanje, net onder Rioja en Navarra. Het ligt ingeklemd tussen Calatayud, bekend om de mineraliteit in de wijnen en Campo de Borja, bekend om zijn fruitige wijnen. Het is slapend wijngebied met ongekende mogelijkheden door de vele wijngaarden met oude garnacha wijnstokken maar ook door het unieke klimaat en bodemstructuur.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons