icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Bodegas Balbás

Bodegas Balbás Barrica 5 D.O. Ribera del Duero

€11,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Intense geur van kersen, bramen en vanille. In de smaak rijpe kers en zwartfruit, cacao, ondersteund door een duidelijke, maar zachte vanilletoets. De balans tussen sap, tannine en hout is prachtig. De afdronk is vol met een mooi lichte kruidigheid en een aangenaam zacht mondgevoel.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij hachee, zwezerik, entrecote en bij belegen kazen.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

100% Tempranillo

Oppervlakte wijngaard:

50 ha.

Bodem samenstelling:

klei, kalksteen

Opbrengst per ha.:

32 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Met recht een traditioneel wijnbedrijf, want één van de oudste Bodegas in de Ribera del Duero. Balbás is de familienaam sinds 1777 (!) en inmiddels staat de 6e generatie, de achter-achter kleinzoon van de oprichter, Juan José Balbás aan het roer. Hij was zelf één van de 8 oprichters van de D.O., die bestaat sinds 1982 en inmiddels internationaal gezien wordt, naast Rioja, als het kwalitatief mooiste wijngebied voor rood in Spanje.  Balbás is zonder twijfel één van de meest onderscheiden Bodega’s uit de D.O. Ribera del Duero. Prachtige, geconcentreerde, intense Ribera’s die u als wijnliefhebber absoluut moet proeven.

Streek:

De Ribera del Duero ligt in het noordwesten van Spanje en is gezegend met een combinatie van terroir, microklimaat en een inheemse druivensoort waarvan uitstekende en complexe rode wijnen gemaakt kunnen worden. Op deze hoogte geeft Tempranillo verfrissend zure druiven met dunne schillen, die daardoor zorgen voor wijnen die zowel jong als als Gran Reserva heerlijk smaken. Na toekenning van de D.O. in 1982 werden veel wijngaarden herplant en alle soorten bodega's, variërend van kleine familiebedrijven tot grote coöperaties en wijndomeinen, begonnen te investeren in moderne vinificatietechnologie. Deze nieuw verworven collectieve kennis heeft een enorm effect gehad op de kwaliteit van de wijn, die nu over de gehele wereld wordt geëxporteerd.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden