icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
rias baixas

Bodega Mar del Norte Abilleira DO Rias Baixas

€10,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze witte wijn heeft een stuivende geur van tropisch fruit. In de smaak aangevuld met rijp geel fruit, tonen van citrus en fijne zuren.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Heerlijk als aperitief, bij schaal- en schelpdieren, kalfsvlees, asperges en bij zachte kazen.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

albariño

Oppervlakte wijngaard:

13 ha.

Bodem samenstelling:

graniet bedekt met alluviale afzetting

Opbrengst per ha.:

45 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Bodega Mar del Norte is de grootste producent van het wijngebied Rias Baixas. Dit is de bakermat van de druivensoort  albariño die het hier dan ook erg naar de zin heeft. Voorwaarde is wel dat de druiven op ‘emparrados’ groeien, een soort pergola die in het vochtige en koele klimaat de druiven ver boven de bodem laat rijpen zonder dat schimmels en ziekten hier invloed op hebben.

Streek:

Het wijngebied Rias Baixas ligt in Galicië, het noordwesten van Spanje. Het gebied staat onder invloed van de Atlantische Oceaan en is daardoor relatief koel en vochtig. Hier kunnen dus alleen bijzondere druiven groeien die hier tegen bestand zijn.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden