icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Moezel

Bernhard Eifel Riesling GG Schweicher Annaberg

€31,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze bijzondere Riesling is sappig, helder en ongecompliceerd met tonen van delicate kruiden. De wijn heeft een fijne mineraliteit en een levendige zuurgraad. De afdronk is intens en lang.

Jaargang:

2018

Serveer suggesties:

Lekker bij snoek, snoekbaars, forel, kruidige kazen en perfect als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

7 - 8 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

100% Riesling

Oppervlakte wijngaard:

6,5 ha.

Bodem samenstelling:

leisteen

Opbrengst per ha.:

60 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Dit wijnhuis is opgericht in 1635 en wordt nu (vanaf 1976 ) voortgezet  door Marietta en Bernhard Eifel. Inmiddels is hun  zeer getalenteerde dochter  Alexandra ( als oenoloog) ook betrokken bij het familiebedrijf. Zij zetten voort wat hun voorouders jarenlang hebben bewogen: onderscheidend wijn maken in een prachtig cultureel landschap. Het landgoed omvat nu 6,5 ha in de beste wijngaarden van de Mosel vallei.

Streek:

Moezel

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden