icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Oost Barahonda Yecla

Barahonda rosado Organic

€8,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename en verfrissende rosé van de Monastrell en Syrah-druif. In de neus tonen van zomerfruit en aalbes. De smaak is zacht en fris met voldoende zuren. De plezierige afdronk zorgt voor een fijne finale.

Jaargang:

2022

Serveer suggesties:

Lekker bij schaal-en schelpdieren, pastasalade, gegrilde tong en perfect als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Monastrell en Syrah

Oppervlakte wijngaard:

12 hectare

Bodem samenstelling:

klei en kalksteen

Opbrengst per ha.:

61 hl.

Organic met certificaat:

AB agriculture bioligic

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In 1925 kon Antonio Candela Garcia, stichter van het wijnbedrijf Senorio de Barahonda, niet bevroeden dat zijn kleinzonen Antonio en Alfredo het bedrijf hebben kunnen uit laten groeien tot één van de topbodegas van Yecla die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Begon Antonio Candela Garcia nog in het klein met de aan- en verkoop van eenvoudige tafelwijnen, zijn kleinzonen hebben het roer in 2003 volledig omgegooid en gelden nu als de absolute top in kwaliteitswijnen uit Yecla.

Streek:

Yecla

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?