Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Rijke geur met specerijen en rood fruit. De ronde sappige smaak wordt ondersteund met iets kruiden en bessen. |
Jaargang: |
2015 |
Serveer suggesties: |
Smaakt goed bij mild gekruide gerechten en pizza. |
Serveer temperatuur: |
16-18° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Cabernet Sauvignon |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden. |
Streek: |
Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten maar ook verschillende bodemsoorten en dit zorgt voor een breed aanbod aan wijntypes. |