icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Cantina Antiche

Antiche Terre Farfalla Bianco Veneto

€6,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze aangename biologische witte wijn is in de kleur strogeel. Aroma’s van ananas, peer en wilde bloemen kenmerken deze wijn. De smaak is zacht en fris en uiterst plezierig.

Jaargang:

2019/2020

Serveersuggesties:

Lekker bij een tonijnsalade, kippenragout, uientaart, cannelloni en perfect als terraswijn.

Serveertemperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Chardonnay, Garganega en Trebbiano

Oppervlakte wijngaard:

29 hectare

Bodemsamenstelling:

Klei met kiezels

Opbrengst per ha.:

72 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het wijnbedrijf Antiche Terre Venete is gelegen in het plaatsje Sezano in de prachtige vallei Valpantena. Deze vallei ten noordoosten van Verona, ook wel ‘De vallei der Goden’ genoemd, heeft een rijke geschiedenis van wijnbouw die terug gaat tot het Romeinse Rijk.

Streek:

Veneto

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?